2013-07-16 16:59:35• hírek • Kocsis Zoltán

Az esélyesek terhével játszhat a Steaua és a Pandurii

Összesen nyolc mérkőzést játszanak kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőinek második körében és két egykori nyertes is pályára lép: a Celtic Glasgow és a Steaua. Emellett a egy meccset játszanak az Európa Ligában is - a Pandurii Tallinnban debütál az európai kupákban.

A hétszeres macedón bajnok Vardar Szkopje jelentős anyagi gondokkal küszködik, ennek jele, hogy a bukaresti találkozóra is busszal utazott el. A mértékadó transfermarkt.de honlap szerint a teljes keret összértéke hat millió euró - annyi, mint az oldal szerint Vlad Chirichesé. A román rekordbajnok összértéke ezzel szemben meghaladja a 42,2 millió eurót. A Vardar, amely idén megvédte címét, legtöbbre tagsált futballistája ezzel szemben a 22 éves Dragan Gjorgiev, az ő értéke 600.000 euró.

A tavaly ősszel a Vardar szintén pályára léphetett a BL-selejtezőjének második körében, ám a fehérorosz BATE Boriszov ellen összesítésben 3-2-ra alulmaradt: Ezzel szemben a Steaua az Európa Liga nyolcaddöntőjéig jutott, többek között az Ajaxot búcsúztatva - mindez remekül tükrözi a két csapat közötti különbséget.

Szintén a második körig jutott tavaly az Európa Ligában a Levadia Tallinn is. Az észt csapatot akkor a ciprusi Famaguszta állította meg. A zöld-fehérek most is sikerrel vették az első kört a walesi Bala Town ellen, ám a Pandurii-val szemben már nem ők az esélyesek. Némi előnyt jelenthet a Levadia számára, hogy játékban vannak, hisz a tavasz-ősz rendszerű észt bajnokságban 16 forduló után vezetik a tabellát.

A Pandurii a nyáron öt fontos játékosát is elveszítette: Claudiu Voiculet a Kolozsvári CFR-hez, Alexandru Vlad a ukrán Dnyepr Dnyepropetrovszkhoz, Ousmane Viera a török Rizesporhoz került, míg John Ibeh és Karim Boutadjime eddig nem talált csapatot magának. Pénzt viszont csak Vladért kaptak, 1,4 millió eurót. Ezzel szemben a Medgyestől 400.000 euróéért megvették a brazil Eric de Oleirát valamint ennek feléért a holland Nicandro Breeveldet ugyanonnan. Viorel Nicoara a CFR-től, Bogdan Stanca kapus pedig a Steauától érkezett ingyen. A keret összértéke 16,7 millió euró, a legértékesebb játékos pedig az 1,8 milliós Dan Nistor. Ezzel szemben a Levadia legjobbja Artur Rattel (300.000 euró), a keret értéke pedig 3,2 millió euró.

A Pandurii történelme első európai kupameccsét vívja Tallinnban - érdekesség, hogy a Levadia korábbi ellenfele, a Bala Town is most debütált.

Bajnokok Ligája selejtező, második forduló:

Steaua - Vardar Szkopje 20.45 DigiSport1
Európa Liga selejtező, második forduló:
Levadia Tallinn - Pandurii 19.00 Radio Romania Actualitati

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: